Wysłany: 2019-06-08, 20:38:04 BSKF 3 - Wyspa złoczyńców - GŁOSOWANIE
Hej
Przypominam, że w tej edycji interpretujemy fotograficznie fragment nadesłany przez Bertę:
Zresztą, wbrew swej dawnej złej sławie, Antoninów robił na mnie wrażenie cichego i bardzo spokojnego miasteczka. Oto środkiem głównej ulicy mały chłopiec z zieloną witką w ręku gnał kilka łaciatych krów. Oto, jak w każdym małym i sennym miasteczku, kilka kumoszek wiodło nie kończące się rozmowy na rogu ulicy, na przyzbach domów wygrzewali się w południowym słońcu staruszkowie, a obok nich drzemały psy na płytach chodników. Przed gospodą ludową nie napotkałem pijanych awanturników.
(…)
W powrotnej drodze rzucił mi się w oczy mały prywatny sklepik, mieszczący się w odrapanym drewniaku. Wystawa sklepu przedstawiała się nędznie i odpychająco. Na starym serze łaziło stado much, z brudnego słoika wyglądały bardzo kolorowe lizaki. Obok leżało kilkanaście drewnianych cygarniczek. Kiedyś paliłem papierosy w podobnej cygarniczce i bardzo mi smakowały. Wszedłem więc do sklepiku, aby kupić dwie drewniane „lufki”. Brzęknął dzwonek zawieszony nad drzwiami, Za oszklonym, niskim kontuarem zobaczyłem otyłą kobietę w wyplamionym fartuchu…
Gratuluję więc Bercie wspaniałej pracy pt. "Uwięzieni w stereotypie". Na szczęście znalazło się kilka osób (z moim skromnym) udziałem, nie uwięzionych w stereotypie, które oddały na tę pracę głos. Świetny pomysł, kompozycja i spory nakład pracy. Zwycięstwo, choć equsequo, w pełni zasłużone.
Berta von S. Forumowy Badacz Naukowy nienackofanka
Pomogła: 115 razy Wiek: 47 Dołączyła: 05 Kwi 2013 Posty: 25466 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-06-11, 22:50:30
Kustosz napisał/a:
Berta przysłała dwa zdjęcia?
Przysłała tylko jedno.
Również gratuluję autorowi "Uwięzionych w stereotypie" bo to naprawdę świetne i pomysłowe zdjęcie. Ponieważ nie jestem "uwięziona w stereotypie" też na nie głosowałam.
Captain Nemo napisał/a:
Czekam zatem na nowy fragment.
To niech przesyła współ-zwycięzca, bo ja już się narobiłam przy wymyślaniu poprzedniego fragmentu.
Przepraszam drugiego użytkownika którym jest Kynokephalos
Z uwagi, iż Kyno został skrzywdzony myślę że Berta nie będzie miała nic przeciwko, aby to Kyno wybrał kolejny fragment do którego się pobawimy.
Zatem drogi przyjacielu jeszcze raz przyjmij moje przeprosiny i czekam na PW na fragment który wybierzesz. Niestety Nemo przekroczył 40-stkę ma już z górki i ewidentnie ślepnie
Oczywiście Kynokephalos wywalczył sobie ikonkę na zakończenie turu, a Berta ikonkę okraszoną większą liczbą zwycięstw.
Ostatnio zmieniony przez Captain Nemo 2019-06-12, 20:12, w całości zmieniany 6 razy
Berta von S. Forumowy Badacz Naukowy nienackofanka
Pomogła: 115 razy Wiek: 47 Dołączyła: 05 Kwi 2013 Posty: 25466 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-06-12, 20:11:53
Captain Nemo napisał/a:
Z uwagi, iż Kyno został skrzywdzony myślę że Berta nie będzie miała nic przeciwko, aby to Kyno wybrał kolejny fragment do którego się pobawimy.
Nie będzie miała.
I jeszcze raz gratulacje, tym razem już imienne, dla Kyno za klimatyczno-filozoficzną fotkę.
Skąd Wy wiecie, czyja praca jest czyja?
Mnie się wyjątkowo podobała jedna, nawet zagłosowałem w tej edycji, i chętnie bym się dowiedział czyja to.
No właśnie, nie wiadomo która praca jest Berty a która Kyna?
Wystarczy czytać ze zrozumieniem.
Przecież Berta pisała, że gratuluje autorowi pracy pod tytułem "Uwięzieni w stereotypie". I napisała, że na nią głosowała.
Wniosek jest przecież logiczny.
Nie chcę pani schlebiać, ale jest pani uosobieniem przygody. Gdy patrzę na panią łowiącą ryby, pływającą po jeziorze, nie wyobrażam sobie, aby istniała bardziej romantyczna dziewczyna.
"Wolność i władza mają tylko jedną wspólną cechę: nadużywanie."
Karol Bunsch
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.