Męczę i męczę... Nagromadzenie nieprawdopodobieństw w stylu: porwana kobieta, której nie odebrano komórki, bohaterka kij wie po co - karykatura feministki, angaż do stajni Ferrari itp. itd. Po co ja to męczę? Z drugiej strony myślę sobie - dobra nasza ... cokolwiek bym nie napisał, będzie lepsze od tego...
Ostatnio zmieniony przez Robinoux 2017-05-02, 18:36, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 27 razy Dołączyła: 08 Lip 2011 Posty: 2120 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-05-03, 20:13:37
Robinoux napisał/a:
(...) porwana kobieta, której nie odebrano komórki
Motyw komórki w tej książce zniechęcił mnie do kontynuacji na całkiem długi czas . Nie tylko to, że zostawili ją porwanej, ale przede wszystkim fakt, że uprowadzeni do nikogo nie mogli zadzwonić, bo... rodzice dziewczyny zmienili numer . Nikt nie znał żadnego innego numeru? Jak 997? Było to tak idiotyczne, że straciłam ochotę na dalszą lekturę i musiałam zregenerować komórki lekturą oryginalnych tomów . Trauma minęła dopiero wiele miesięcy później...
Robinoux Twórca Autor książek dokumentalnych oraz poezji
Podzielam uczucia. Zmęczyłem ostatecznie ten tom, zakończenie napisane nieco sprawniej, autor wyjaśnił przebieranki eksperymentami "psychicznegopsychiatry", jednak nawiązania do Akunina i wykorzystanie jego postaci jakoś nie przypadły mi do gustu. Z tego typu wątkami jest kłopot polegający na tym, że jeśli ktoś Akunina nie czytał, to nie pojmie kompletnie w czym rzecz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.