Wysłany: 2015-09-21, 09:48:27 Konkurs na najlepszą Samochodzikową Książkę 2015 roku!
Forum Miłośników Pana Samochodzika ogłasza konkurs na samochodzikową książkę roku 2015 r. (książkę w klimacie serii o „Panu Samochodziku”).
Zasady ogólne:
1. Konkurs odbywa się w cyklu rocznym.
2. Konkurs może wygrać książka polskiego autora, wydana po raz pierwszy w wersji papierowej, w roku objętym konkursem.
3. Nagrodą będzie prawo posługiwania się tytułem"Książki Roku Forum Miłośników Pana Samochodzika". Dodatkowo Forum zapewni promocję zwycięskiej książki na profilu forumowym na Facebooku oraz na zaprzyjaźnionych blogach.
Szczegółowe zasady wyłaniania zwycięzcy:
1. Książki mogą zgłaszać wszyscy forumowicze, poprzez wpisy w odpowiednim temacie na forum (w przypadku edycji dotyczącej 2015 r. termin zgłoszeń upływa 29 lutego 2016 r.).
2. Kapituła podczas wewnętrznej dyskusji wybiera pozycje nominowane do nagrody, maksymalnie 5 książek (termin upływa 30 kwietnia 2016 r.).
3. Spośród pozycji nominowanych, Kapituła w wewnętrznym, niejawnym głosowaniu, dokonuje wyboru jednej powieści nagrodzonej tytułem "Książka Roku Forum Miłośników Pana Samochodzika". W wyjątkowych sytuacjach takich książek może być więcej, lecz nie więcej niż 3 (termin wyboru upływa 30 czerwca 2016 r.).
4. W przypadku uzyskania przez kilka powieści równej liczby głosów, przywilej wskazania zwycięzcy konkursu przysługuje Przewodniczącemu Kapituły.
5. W wyjątkowych sytuacjach Kapituła może także przyznać wyróżnienia - nie więcej niż 3, przy czym łączna liczba książek nagrodzonych i wyróżnionych nie może być większa niż 3.
Skład Kapituły:
Adi
Aldona
Athenais
BajLa
Kynokephalos
Michal_bn
Nietajenko
Protoavis
Robert_76
Rólka
Szara Sowa
ViW
Przewodniczący Kapituły: Michal_bn Zastęca Przewodniczącego: Szara Sowa
Wybór nowych członków Kapituły, może być dokonany poprzez akceptację dotychczasowych członków Kapituły (większością 2/3 głosów).
Odwołanie dotychczasowych członków może być dokonane poprzez akceptację pozostałych członków Kapituły (większością 2/3 głosów).
W każdym momencie można zrezygnować z członkostwa w Kapitule. Członkostwo w Kapitule traci się także po dłuższej nieobecności na forum (decydują o tym członkowie Kapituły większością 2/3 głosów).
Kapituła spośród swego grona dokonuje wyboru przewodniczącego i zastępcy przewodniczącego.
Kapituła może także odwołać przewodniczącego i zastępcę przewodniczącego (większością 2/3 głosów).
Kapituła rozstrzyga także wszelkie sprawy wątpliwe (większością głosów).
Ustalenia wewnętrzne Kapituły:
Aby zagłosować przy wyborze książek nominowanych, nie ma konieczności przeczytania wszystkich książek zgłoszonych.
Natomiast aby zagłosować w drugim etapie, przy wyborze książki roku, należy przeczytać wszystkie książki nominowane.
A więc zaczynamy kolejną edycję Konkursu, dotyczącą tym razem książek wydanych w 2015 r. !!!
W tym temacie już od dziś, do 28 lutego 2016 r., każdy forumowicz, może zaproponować dowolną liczbę książek, które jego zdaniem powinny wziąć udział w tym Konkursie!
Nastąpiły więc niewielkie zmiany w regulaminie Konkursu, polegające m.in. na zniesieniu ograniczeń ilościowych co do proponowanych książek.
Witamy także w gronie Kapituły nowych członków! Są to: Aldona, Adi, Rólka i ViW.
Czekamy na zgłoszenia samochodzikowych książek wydanych w 2015 r. !
Pomógł: 9 razy Wiek: 41 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 6880 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie
Wysłany: 2015-09-21, 18:57:04
Andrzej Irski - "Rabusie z sanktuarium"
Andrzej Irski - "Jacht ze Sztynortu"
Katarzyna Majgier - "Milioner z Gdańska" - strzelam w ciemno
Póki co tyle, ale pewnie jeszcze coś dojdzie do mojej listy
Ostatnio zmieniony przez Michal_bn 2015-09-23, 19:20, w całości zmieniany 2 razy
airski Twórca Andrzej Irski - autor powieści samochodzikowych
Wysłany: 2015-09-23, 17:20:37
Popełniłeś błąd, Michale z Będzina. "Powstańcza kasa" nie może stawać w szranki, bo ukazała się w grudniu 2014. Pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że nie rozczarujesz się "Rabusiami w sanktuarium", które napisane, oddane i według zapewnień wydawcy na przełomie października i listopada. "Jacht", jak najbardziej, może kandydować. Pozdrawiam. Irek.
Pomógł: 9 razy Wiek: 41 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 6880 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie
Wysłany: 2015-09-23, 19:21:18
airski napisał/a:
Popełniłeś błąd, Michale z Będzina. "Powstańcza kasa" nie może stawać w szranki, bo ukazała się w grudniu 2014. Pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że nie rozczarujesz się "Rabusiami w sanktuarium", które napisane, oddane i według zapewnień wydawcy na przełomie października i listopada. "Jacht", jak najbardziej, może kandydować. Pozdrawiam. Irek.
W takim razie zgłaszam je w ciemno tak jak Majgier
Bartłomiej Giziński - Karolinka z Gogolina
Katarzyna Majgier - "Milioner z Gdańska"
Paweł Wiliński - Skrzynia z Egiptu
Wysłany: 2015-10-10, 09:58:46
BajLa napisał/a:
Karolinka z Gogolina - Bartłomiej Giziński
Ja tego nie przeczytam...
Ostatnio zmieniony przez Michal_bn 2015-10-10, 09:59, w całości zmieniany 1 raz
airski Twórca Andrzej Irski - autor powieści samochodzikowych
Wysłany: 2015-10-10, 13:42:39
Chyba nie wypada, żeby przewodniczący kapituły składał tak nieodpowiedzialne deklaracje? Nie umiem dodać tych emotikonów, miał być z roześmianą twarzą.
Wysłany: 2015-10-10, 15:48:22
airski napisał/a:
Chyba nie wypada, żeby przewodniczący kapituły składał tak nieodpowiedzialne deklaracje? Nie umiem dodać tych emotikonów, miał być z roześmianą twarzą.
Wypada czy nie wypada to jednak składam taką deklarację
Pan Giziński mnie oparzył i to dwukrotnie! Raz podczas czytania i drugi raz podczas wyciągania resztek książki z płomieni, a ja nie mam zamiaru cierpieć bo nie jestem masochistą
A ja mam propozycję, żeby jednak na razie nie typować książek nieprzeczytanch. Na typowanie jest jeszcze masę czasu. Takie nieprzeczytane książki najlepiej typować pod koniec terminu zgłaszania czyli np. w lutym. Bo po co robić dodatkową robotę Kapitule?
Luiza Frosz - Oficer widmo
Bartłomiej Giziński - Karolinka z Gogolina
Katarzyna Majgier - "Milioner z Gdańska"
Michał Młotek - Noc Patagonow
Paweł Wiliński - Skrzynia z Egiptu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.