Pomógł: 9 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 6880 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie
Wysłany: 2015-05-01, 10:39:29
Minął termin pierwszego etapu głosowania na najlepszą Samochodzikową Książkę 2014 roku.
Oto nominowana - finałowa piątka:
Andrzej Irski - "Tablice mormonów"
Andrzej Irski - "Sztucery Göringa"
Emilia Nowak - "Tajemnica Orlego Gniazda"
Katarzyna Majgier – „Tajemnice starego pałacu. Duch z Niewiadomic”
Luiza Frosz - "Skrzynie Sturmbannführera"
Jeśli nie będzie dziwnych zjawisk paranormalnych, to zwycięzcę poznamy 1 lipca
Ostatnio zmieniony przez Szara Sowa 2015-05-01, 10:55, w całości zmieniany 1 raz
No więc kilka informacji:
1. Z uwagi na niespodziewaną konieczność wyłączenia forum akurat w końcowym momencie przewidzianym na przesyłanie głosów przez członków Kapituły, musimy wydłużyć czas na ich spłynięcie do końca dzisiejszego dnia. Tegoroczne wyniki pojawią się więc jutro rano!
2. Nasz przewodniczący - Michał - udał się na zasłużone wakacje, więc ogłoszenie wyników przypadnie mojej osobie.
No i nadszedł ten uroczysty moment ogłoszenia wyników końcowych!
W zastępstwie Michała, który przebywa na wakacjach, ogłaszam więc, że
zaszczytny tytuł Samochodzikowej Książki 2014 roku otrzymuje powieść: "Skrzynie Sturmbannführera"autorstwa Luizy Frosz
Książka ta niniejszym uzyskuje prawo do posługiwania się (w kolejnych wydaniach) okolicznościowym logo:
Nagrodzona wersja 1:
Nagrodzona wersja 2
Kolejne miejsca zajęły następujące powieści:
2. Katarzyna Majgier – „Tajemnice starego pałacu. Duch z Niewiadomic”
2. Andrzej Irski - "Sztucery Göringa"
Kapituła Konkursu postanowiła uhonorować dodatkowym wyróżnieniem powieść Katarzyny Majgier – "Tajemnice starego pałacu. Duch z Niewiadomic” za krzewienie pasji historycznej oraz popularyzację zainteresowania zabytkami wśród młodych czytelników.
airski Twórca Andrzej Irski - autor powieści samochodzikowych
Wysłany: 2015-07-04, 21:38:28
Szczerze gratuluję Luizie (Marcie) Frosz (...) i dziwię się, że się nie odzywa. Kiedyś była dość aktywna na tym forum.
Wysłany: 2015-07-06, 20:29:54
Cóż, chyba komuś obiecałam, że się ujawnię po zakończeniu konkursu Niniejszym to czynię.
Jest mi niezwykle miło, że książka została przez Was doceniona. Cieszę się tym bardziej, że to mój debiut literacki, dotychczas publikowano tylko moje artykuły/reportaże i inne krótkie formy. Nie ukrywam, że marzyło mi się napisanie czegoś "w klimacie" Pana Samochodzika, a Wasza ocena oznacza, iż w jakimś sensie mi się to udało. Dziękuję
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.