Wysłany: 2014-05-20, 11:23:20 Postacie w pytaniach
Pozwolę sobie wprowadzić nowy typ zagadkowni - postacie w pytaniach. Pomysł nie jest mój a kolegi Kynokephalosa, który zaprezentował go na... (hmmm) sąsiedniej ławeczce. Polegać on będzie na tym, że zadający wymienia jedną cechę określonej postaci (np. postać historyczna) a zgadujący zadają pytania, na które zadający może odpowiedzieć tak lub nie (np. czy żyła ona w XIX w.?). Zadający dla ułatwienia odpowiada kompilując uzyskane już przez zadających informację (np. postać historyczna, żył w XIX w, mężczyzna, poeta...). Może się spodoba. Ja uważam to za świetny pomysł bo aktywuje wielu zgadujących naraz.
EDIT: Odgadujący może zadać w jednym poście maksymalnie trzy pytania.
Zaproponuję pierwszą postać:
Postać historyczna
Ostatnio zmieniony przez Nietajenko 2014-10-23, 12:38, w całości zmieniany 2 razy
Nie napisałem, że to mój pomysł tylko jego (również w podtytule). Ufam, że Kyno jest na tyle obiektywny, że nie będzie miał nic przeciwko. W razie czego poproszę o wymoderowanie tematu. Tym czasem proszę o pytania.
Postać historyczna
1. mężczyzna
2,3. nie Polak ale Europejczyk
4,5,6. władca ale nie król Francji i w ogóle nie król
7. nie, nie urodził się w XX wieku
Postać historyczna
1. mężczyzna
2,3. nie Polak ale Europejczyk
4,5,6. władca ale nie król Francji i w ogóle nie król
7,8. nie urodził się w XX wieku ale w wieku XIX
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.