Wysłany: 2014-04-28, 08:38:40 Konkurs na najlepszą Samochodzikową Książkę 2013 roku!
Forum Miłośników Pana Samochodzika ogłasza konkurs na Samochodzikową Książkę 2013 Roku (książkę w klimacie serii o „Panu Samochodziku”).
Zasady ogólne:
1. Konkurs odbywać się będzie cyklicznie w cyklu rocznym.
2. Konkurs może wygrać książka polskiego autora, wydana po raz pierwszy w wersji papierowej, w roku objętym konkursem.
3. Nagrodą będzie prawo posługiwania się tytułem"Książki Roku Forum Miłośników Pana Samochodzika". Dodatkowo Forum zapewni promocję zwycięskiej książki na profilu forumowym na Facebooku oraz na zaprzyjaźnionych blogach.
Szczegółowe zasady wyłaniania zwycięzcy:
1. Książki mogą zgłaszać forumowicze, którzy posiadają co najmniej 20 postów, poprzez wpisy w odpowiednim temacie na forum, można zgłosić maksymalnie 3 książki (w przypadku edycji dotyczącej 2013 r. termin zgłoszeń upływa 15 maja 2014 r.).
2. Kapituła podczas wewnętrznej dyskusji wybiera pozycje nominowane do nagrody, maksymalnie 5 książek (termin upływa 30 czerwca 2014 r.).
3. Spośród pozycji nominowanych, Kapituła w wewnętrznym, niejawnym głosowaniu, dokonuje wyboru jednej powieści nagrodzonej tytułem "Książka Roku Forum Miłośników Pana Samochodzika". W wyjątkowych sytuacjach takich książek może być więcej, lecz nie więcej niż 3 (termin wyboru upływa 30 września 2014 r.).
4. W przypadku uzyskania przez kilka powieści równej liczby głosów, przywilej wskazania zwycięzcy konkursu przysługuje Przewodniczącemu Kapituły.
5. W wyjątkowych sytuacjach Kapituła może także przyznać wyróżnienia - nie więcej niż 3, przy czym łączna liczba książek nagrodzonych i wyróżnionych nie może być większa niż 3.
Skład Kapituły:
Athenais,
BajLa,
Berta,
Yvonne,
Michał,
Protoavis,
Robert_76
Simon Templer,
Szara Sowa
Unieski
Przewodnicząca Kapituły: Michał.
Wybór nowych członków Kapituły może być dokonany poprzez jednomyślną akceptację dotychczasowych członków Kapituły.
Odwołanie dotychczasowych członków może być dokonane poprzez jednomyślną akceptację pozostałych członków Kapituły.
W każdym momencie można zrezygnować z członkostwa w Kapitule. Członkostwo w Kapitule traci się także po dłuższej nieobecności na forum (decyduje o tym Przewodniczący Kapituły).
Kapituła spośród swego grona dokonuje wyboru Przewodniczącego.
Kapituła może także odwołać Przewodniczącego (większością głosów).
Kapituła rozstrzyga także wszelkie sprawy wątpliwe (większością głosów).
W tym temacie można zgłaszać swoje propozycje książek! (mogą to czynić forumowicze, którzy "posiadają" co najmniej 20 postów).
Dyskusję ogólną o konkursie prowadzimy w temacie obok:
http://pansamochodzik.net.pl/viewtopic.php?t=2639
Pomógł: 48 razy Dołączył: 13 Sty 2013 Posty: 6787 Skąd: PRL
Wysłany: 2014-05-07, 15:14:46
Aby ożywić wątek zgłoszę swoje dwie propozycje:
Zygmunt Miłoszewski - "Bezcenny"
Krzysztof Beśka - "Ornat z krwi"
Co do trzeciej książki, mam pewne wątpliwości, dlatego zastanowię się jeszcze i dodam ją troszkę później. Regulamin nie precyzuje, czy trzeba od razu zgłaszać wszystkie propozycje.
Wysłany: 2014-05-07, 17:07:11
Drogie dziewczyny:
W tym temacie można zgłaszać swoje propozycje książek! (mogą to czynić forumowicze, którzy "posiadają" co najmniej 20 postów).
Dyskusję ogólną o konkursie prowadzimy w temacie obok:
http://pansamochodzik.net.pl/viewtopic.php?t=2639
"Kroniki archeo. Zagubiony klucz do Asgardu" - Agnieszka Stelmaszyk
Ja jednak dalej uważam, że popełniłaś błąd przy podawaniu tytułu, a po Tobie Protavis niestety też ...
W tytule winno być "Zaginiony klucz do Asgardu", a nie "Zagubiony klucz do Asgardu"
Ostatnio zmieniony przez Robert 2014-05-11, 17:17, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2014-05-11, 17:16:37
No cóż Yvonne, musimy się przyznać do pomyłki. To wszystko wina nieszczęsnego Asgardu.
Robert ma jednak ma rację, a my w poniedziałek chyba musimy udać się do okulisty
Mam przeczucie, że na tę książkę już głosu nie oddam...
---
Robercie, wpisz swoje pozostałe propozycje, będzie można "lepiej zmierzyć" tym samym popularność danej książki.
Pomogła: 165 razy Wiek: 51 Dołączyła: 05 Kwi 2013 Posty: 32468 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-05-11, 18:49:25
Yvonne napisał/a:
Robert_76 napisał/a:
Proponuję, abyśmy tu wpisywali komplet swoich typów, nawet jeśli już ktoś wcześniej zgłosił daną książkę. Protoavis
Dobry pomysł, tym bardziej, że w regulaminie nie ma punktu, który by nie pozwalał zgłosić książki zgłoszonej już wcześniej przez inną osobę
Jeśli tak, to chyba powinnam zmienić. W takim razie oddaję Yvonne Golema (trochę na siłę go wciągnęłam z listy rezerwowej, bo wydaje mi się dla zbyt małych dzieci), a zgłaszam Bezcennego. Reszta bez zmian.
Ja jednak dalej uważam, że popełniłaś błąd przy podawaniu tytułu, a po Tobie Protavis niestety też ...
W tytule winno być "Zaginiony klucz do Asgardu", a nie "Zagubiony klucz do Asgardu"
No patrz - chciał znaleźć błąd to i znalazł.
Wytłumaczę się jednak - błąd jest nie mój, tylko strony EMPIK.
Na stronie EMPIKU bowiem tytuł brzmi: ZAGUBIONY, a nie ZAGINIONY:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.