Pomógł: 48 razy Dołączył: 13 Sty 2013 Posty: 6778 Skąd: PRL
Wysłany: 2013-03-27, 23:29:06
To podpowiem, że mieszkała tam m.in rodzina Druckich Lubeckich, później była szkoła rolnicza... Wnętrza mają fajny klimat, niestety kompletnie zrujnowane, kominki i lustra porozbijane, podłogi pozrywane, okna zabite dyktą...
Moja babcia przed wojną miała okazję być w tym pałacu. Właściciele urządzali poczęstunki dla dzieci, które przystępowały do komunii w kościele, który znajduje się pod wzgórzem pałacowym. Ja też troszkę tam pobuszowałem, ale skarb wciąż czeka na odkrycie
To podpowiem, że mieszkała tam m.in rodzina Druckich Lubeckich, później była szkoła rolnicza... Wnętrza mają fajny klimat, niestety kompletnie zrujnowane, kominki i lustra porozbijane, podłogi pozrywane, okna zabite dyktą...
Pomógł: 48 razy Dołączył: 13 Sty 2013 Posty: 6778 Skąd: PRL
Wysłany: 2013-03-28, 20:16:36
the_saint napisał/a:
Protoavis napisał/a:
Tam widać też Batura dobrał się do posadzki.
I to nie jeden Batura musiał tam grzebać Wrzucę po świętach kilka zdjęć wnętrz - żal serce ściska jak się na to patrzy. Paradoksalnie to nie do końca PRL zniszczył. Do kiedy była tam szkoła rolnicza wszystko jeszcze wyglądało jako tako. Po przeniesieniu szkoły rozpoczął się proces degradacji. W ostatnich latach skradziono nawet kamienne lwy sprzed pałacu.
10 lat temu można było znaleźć jeszcze tabliczki z napisami "klasopracownia rysunku, prac ręcznych..." Spadkobiercy nie mogą go odzyskać, ciągłe sprawy, odwołania... Niedługo nie będzie już o co walczyć.
Tyle razy czytałem poszczególne tomy, że aż trudno policzyć, który z nich najczęściej. Biorąc jednak pod uwagę sfatygowanie posiadanego egzemplarza Templariuszy, a także fakt, iż po tę część sięgnąłem jako pierwszą, przypuszczam, że najczęściej czytałem właśnie PSiT.
Ostatnio zmieniony przez Szara Sowa 2014-02-12, 09:42, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2016-12-18, 06:38:58
1. Niesamowity Dwór
2. Księga Strachów
3. Templariusze
Do tych książek wracam regularnie co parę miesięcy. Swego czasu miałam ostrą fazę na Fantomasa, ale chyba zwyczajnie go przedawkowałam i już do niego nie wracam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.