Czy nie macie takiego wrażenia, że Czarny wprowadza serię na zupełnie inną płaszczyznę. Jego powieści dotyczą sztuki i to tej wysokiej. Najpierw "Lalka", teraz dwa tomy na temat malarstwa. A może to wpływ "Kodu Leonarda" i "Szyfru Jana Matejki"?
Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Sie 2007 Posty: 409 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-10-29, 10:40:00
"Lalka" ma ciekawą formę. Bardzo podobało mi się jak Paweł i Tomasz dostali propozycję startów w F1. Temat jakże aktualny obecnie w Polsce. Sama, szeroko rozumiana, akcja jest dla mnie osobiście ciekawa, ale czytając miałem wrażenie jakbym już to kiedyś czytał. Te przebrania i tak dalej. Nie wiem dlaczego ale było to dla mnie hmmm.... nie nowe. Dodatkowo trochę przesadzone te zabezpieczenia w Wilanowie - ale to tylko fikcja. Jednakże dla mnie to wszystko było wyjątkowo zbyt nie do uwierzenia. Zakończenie bardzo fajne - pokazuje jak wielką moc ma ciekawość... Notabene i od tego zaczyna się treść. W końcu ciekawość to pierwszy stopień do piekła.... w przypadku "Lalki" do niezwykłej przygody.
Ciekawy jestem kolejnych dwóch tomów pisarza. One już wkrótce pojawia się na rynku.
_________________ "Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Ostatnio zmieniony przez Paweł Daniec 2007-10-29, 10:40, w całości zmieniany 1 raz
Następnego dnia (tj. 16.11) książki były już dostępne w innych księgarniach internetowych.
Notabene nie ma o tym informacji na stronie Warmii, ale jednak termin został dotrzymany.
Nasze narzekania ( http://pansamochodzik.net...php?p=1376#1376 ) okazały się nieuzasadnione. Sorki.
EMPIK już od pewnego czasu nie sprzedaje nowych samochodzików. Pytałem niedawno o nowe tytuły i pani sprawdziła w systemie, że nie mają wprowadzonych nowych numerów. Chciałem zamówić, ale powiedziała mi, że jeśli centrala Empiku nie zakupi książek, to oni oddolnie nie mają wpływu na to. Skończyli na którymśtam tomie i nowych nie wprowadzają.
A. Niemirski napisał w swoim wątku:
Cytat:
Moich nie-samochodzikowych tomow nie ma np. w EMPiK, bo oni nie placa na czas "Ossolineum". Walczylem z tym, ale poleglem.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 22 Maj 2007 Posty: 1434 Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 2007-12-11, 21:46:53
Na stronie internetowej Empiku można jednak kupić kilkadziesiąt tomów. Przy zamawianiu można wybrać opcje odbioru w najbliższym salonie Empik wtedy nie płaci się nic za przesyłke. Książki są tańsze niż w wydawnictwie.
Swoją drogą ciekawe czemu Empik zaprzestał sprzedaży serii w salonach, czyżby małe zainteresowanie ?
_________________ Władca ma prawo budzić strach u ludu, unikać jednak powinien jego nienawiści
Ostatnio zmieniony przez TomaszNN 2007-12-11, 21:48, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.