Ja też niestety przeczytałem już dwie pozycje na kompie ale na dłuższą metę lepiej chyba wydrukować i nie męczyć oczu nawet mając szkiełka z antyrefleksem i monitor LCD. Zastanawiam się nad zakupem e-papieru ale jak dotychczas ceny nie przekonują do zakupu
Jedyne książki jakie zdarzyło mi się przeczytać na komputerze to "Czara Ognia" i "Zakon Feniksa", i to tylko dlatego że nie mogłem się doczekać przesyłki z papierową książką... Nie polecam, można się przeziębić siedząc w ubraniu mokrym od uronionych przez cierpiące oczy łez.
Bardzo podoba mi się e-papier, miałem okazję testować i nie mogę się doczekać swojego Kindle. Jest szansa, że takowego w końcu posiądę we wrześniu bo mBank obiecał mi za wzięcie karty kredytowej ;)
Jeżeli dużo się podróżuje to taki czytnik może być bardzo dobrym substytutem książki. Pisałem już w innym temacie, że nie trzeba na zawsze rezygnować z papierowych wydań - przecież wszystko ma swój czas i miejsce. To że mam w domu pralkę nie znaczy, że czasem nie piorę czegoś ręcznie
Obecnie czytniki e-Ink są już w bardzo przystępnych cenach tylko trzeba uważać żeby nie dać się naciągnąć na coś co tak naprawdę jest tanim tabletem ze zwykłym ekranem LCD.
Powiem Wam, ksiażka najlepiej smakuje czytana. Może moj PS i Winnetou jeszcze w polowie tuli sie pod poduchą,ale jest czytany strona po stronie sukcesywnie
_________________ Pro Patria Semper
Milady Moderator Rzecznik prasowy forum. Forumowa łazęga
Pomogła: 29 razy Wiek: 28 Dołączyła: 03 Lut 2011 Posty: 4305 Skąd: Bezludna wyspa
Wysłany: 2012-07-24, 22:43:34
Iwmali napisał/a:
Nie cierpię e-booków, nie potrafię się nad nimi skupić.
Mam dokładnie tak samo. Od monitora bardziej wole papier. Jak już koniecznie muszę korzystać z e-booka to go drukuję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum