No widzisz, kochany Kozaku? Zastosowanie akronimów, które w założeniu ma skracać wypowiedź i przez to ułatwiać życie piszącemu, Tobie wydłużyło do czterech (póki co) postów.
Warto?
Ostatnio zmieniony przez Wowax 2018-09-27, 16:57, w całości zmieniany 1 raz
[
Forum NIGDY NIE ZAPOMINA!
Ale skruchę przyjmuję za dobrą monetę
Za pisanie na tzw. "kolanie", bez korekty tego co się pisze, kończy się taką wtopą.
Wysłany: 2018-09-29, 21:04:09
No dobra zdecydowałam się. Ostatecznie jednak Księga Strachów zwana przez niektórych "Dziwnymi Szachownicami".
Długo łamałam się nad Dworem, ale strasznie nie lubię marznąć. No i w Księdze jest chyba - oprócz intrygującej zagadki - najbardziej urozmaicone towarzystwo, no i poszukiwanie połączono z podróżą, a ja lubię się przemieszczać.
Rólka Maniak Samochodzika Szef forumowej sekcji rowerowej
Pomógł: 16 razy Wiek: 49 Dołączył: 26 Maj 2015 Posty: 7785 Skąd: Mikołów
Wysłany: 2018-10-20, 20:55:02
Cytat:
Kim
Ptasznikiem, fajna opcja nie popularna ekologicznie i społecznie , ale to jak piractwo, niby nielegalne ale pociągające, w myśl zasady "Gnębić, karać, nie wyróżniać, w wolnym czasie prześladować '' Pod warunkiem że ptaszki wypuszczamy po zmierzeniu i zaczipowaniu!
Wysłany: 2018-10-20, 21:13:13
John Dee napisał/a:
Ptasznikiem chętnie bym był, w Winnetou…
Znaczy Genkiem, albo którymś z jego kumpli?
A dlaczego - chciałbyś łapać ptactwo, mieć u boku karampuka i popijać tanie wino?
Pomógł: 66 razy Dołączył: 06 Wrz 2014 Posty: 8719 Skąd: Niemcy
Wysłany: 2018-10-21, 17:32:29
Nienacki ptaszników, osobników spod ciemnej gwiazdy, opisał jako dość bezbarwną grupę, ja jednak przypuszczam, że wśród nich byli zarówno mniej jak i bardziej interesujący i szlachetni ludzie, których motywy zajęcia się kłusownictwem z socio-psychologicznego punktu widzenia mogłyby okazać się niezwykle ciekawe. To samo tyczy się ich przygód: założę się, że przeżyli niezapomniane wakacje pełne mocnych wrażeń. Owszem, byli na bakier z prawem, ale być zły, jak Rólka słusznie zauważał, to właśnie gdy zabawa tak naprawdę dopiero się zaczyna - dla wielu.
Gdyby ptasznicy zatem otrzymali wzorem bohaterów Gwiezdnych Wojen swój własny spin-off, raczej niż w grupie pościgowej z Winnetou & co wolałbym rolę ptasznika dzielącego losy Rudego, Genka i straszydeł.
Berta von S. Administratorka Wspomagająca nienackofanka
Pomogła: 84 razy Wiek: 47 Dołączyła: 05 Kwi 2013 Posty: 22240 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-10-21, 21:19:05
John Dee napisał/a:
przypuszczam, że wśród nich byli zarówno mniej jak i bardziej interesujący i szlachetni ludzie, których motywy zajęcia się kłusownictwem z socio-psychologicznego punktu widzenia mogłyby okazać się niezwykle ciekawe. To samo tyczy się ich przygód: założę się, że przeżyli niezapomniane wakacje pełne mocnych wrażeń.
Co do mocnych wrażeń pewnie masz rację. Co do socjo-psychologicznej złożoności tej grupy nie jestem taka przekonana. Może to uprzedzenia, ale mam wrażenie, że jej trzon stanowiły różne obiboki, albo pazerni na kasę cwaniacy. Odbieranie wolności ptakom nie kojarzy mi się z nadmierną wrażliwością.
Ostatnio zmieniony przez Berta von S. 2018-10-21, 22:17, w całości zmieniany 1 raz
Akurat odbieranie niewoli świadczy o sporej wrażliwości
Wysłany: 2018-10-21, 22:17:00
Wowax napisał/a:
Berta von S. napisał/a:
Odbieranie niewoli
Akurat odbieranie niewoli świadczy o sporej wrażliwości
A faktycznie, zaplątałam się nieco. Już poprawiam.
Wysłany: 2018-10-23, 05:28:18
Berta von S. napisał/a:
Odbieranie niewoli
Wyszło Ci obrazowe określenie, które można by sensownie (choć i kontrowersyjnie) zastosować do opisu niektórych historycznych wydarzeń, ich konsekwencji i bezpośrednich reakcji wobec nich.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum